28 Ocak 2012 Cumartesi

Torrent ve İndirme Programları

Torrent ve İndirme Programları



İnternet ve bilgisayara olan bağlılığın arttığı 21. yüzyılda, insanların internetten beklentileri de aynı oranda artmaya başlamıştır. 2000 yılların başında, internet tam olarak hayatımıza girmediği zamanlarda ortaya çıkan CD ile film izleme çılgınlığı, takvimler 2007 yılını gösterdiği zaman gerilemeye başlamıştır.

Bunda en büyük etken ise internet üzerinde yoğun olarak yapılan dosya paylaşımlarıdır. Günümüzde yüzlerce dosya paylaşım programı ve sitesi bulabilmek mümkündür. Bunların içerisinde en popüler olanı ise şüphesiz torrent sistemidir. Torrent sayesinde sayısız film, oyun, video kısacası internet üzerindeki tüm ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Torrent, bu sistemin ana parçası olduğundan, bunun üzerinde kullanabileceğimiz yardımcı programlar olacaktır. Ben size en popüler ve güvenilir olan iki tanesinden bahsetmek istiyorum. Bunlardan ilki ve en yaygın olanı utorrent ile başlayalım.

Utorrent nedir?

Utorrent, torrent dosya linklerinizi kolay yoldan indirmenizi sağlayan programdır. Utorrent sayesinde aynı anda onlarca dosya indirebilir, kendi dosyalarınızı bir başkası ile paylaşabilirsiniz. Programı kullanmak oldukça kolay olduğu gibi dosya bulmanızda da büyük kolaylık sağlayacaktır. Torrent dosyaları için diğer bir yardımcı program ise bittorrenttir.

Bittorrent nedir?

Bittorent, daha çok dosyaların hızlı bir şekilde indirilmesini sağlayan programlardan birisidir. Bittorent üzerinde ne kadar paylaşımcı var ise o kadar hızlı dosya indirebiliyorsunuz. Bittorent üzerinde “seeder”, “peer” ve “tracker” olmak üzere 3 kademe bulunmaktadır. Bunlar hakkında detaylı anlatımı bir sonraki yazımda bulabilirsiniz. Torrent hakkında geniş bilgi arşivine ise http://www.torrentdestek.net sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder